REGIO – De Heerhugowaardse ploegen SVW’27, Hugo Boys en WMC gingen afgelopen zondag allen onderuit. SVW’27 verloor van een directe concurrent, Hugo Boys gaf in de slotfase een voorsprong uit handen en WMC moest weer een ruime nederlaag slikken.

West Frisia – SVW’27 1-0
Op bezoek bij directe concurrentie West Frisia ging SVW’27 met 1-0 onderuit. Een teleurgesteld resultaat aangezien de Heerhugowaarders hadden kunnen uitlopen op de onderste plaatsen. ‘Ik denk dat wij te slap aan de wedstrijd begonnen en pas na het doelpunt wakker werden’, zei doelman Melvin Habets. ‘Al kregen wij door hun fout wel een honderd procent kans.’

Na rust speelde SVW’27 redelijk tot goed voetbal, maar het creëerde niets. ‘Dus dan heb je er weinig aan. We moeten beseffen dat we deze wedstrijden moeten gaan winnen en harder voor elkaar moeten werken om erin te blijven’, vervolgde Habets. ‘Het gaat om de punten en niet altijd om het voetbal.’

Hugo Boys – Kleine Sluis 2-3
Hugo Boys leek in eigen huis op weg naar een overwinning. Het kwam tegen Kleine Sluis door een penalty op een 0-1 achterstand. ‘Een onterechte penalty’, meende Boy Groen. Nog voor de pauze maakte Bart van der Burg de gelijkmaker.

In de tweede helft bracht Jeffrey de Cocq van Delwijnen Hugo Boys op een 2-1 voorsprong, maar tien minuten voor tijd kwamen de gasten weer op gelijke hoogte. ‘Dat kwam uit een onterechte vrije trap’, vervolgde Groen. ‘De scheidsrechter benadeeld ons hierin, maar dat neemt niet weg dat je dit niet meer mocht weggeven.’ In de negentigste minuut trok Kleine Sluis de zege naar zich toe.

SC Dynamo – WMC 14-1
WMC ging op bezoek bij SC Dynamo weer hard onderuit. ‘Het is een beetje hetzelfde verhaal. De jongens deden echt hun best en probeerden het beste ervan te maken’, aldus Rajesh Bishesar. Halverwege keeek WMC al tegen een 5-0 achterstand aan.

Na de rust werd er een doelpunt van WMC afgekeurd, was de fut er uit en kon Dynamo uitlopen. Via Danny van Dijk deden de Heerhugowaarders wat terug. Uiteindelijk eindigde het treffen in 14-1. ‘Jammer dat het zo loopt, maar het is niet anders. De jongens willen even goed het seizoen afmaken.’