HEERHUGOWAARD – Lachende gezichten in ‘t Kruis afgelopen zondag. KSV liet maar weer eens zien dat het bezig is aan een sterk seizoen. Ditmaal werd het vooraf sterker geachte Always Forward overtuigend verslagen, 4-2.

In ‘t Kruis maakt Tristan Ooms er geen geheim van dat zijn ploeg de komst van een kunstgrasveld zou toejuichen. Het trainen is, zeker de afgelopen maanden met mindere weersomstandigheden, een uitdaging. Toch lijkt KSV het voorlopig te moeten doen met de huidige grasvelden. Iets waar het ook uitstekend op uit de voeten kan. Zo bleek afgelopen zondagmiddag tegen Always Forward maar weer is. ‘Normaal zijn zij de best voetballende ploeg. Zij hebben moeite met gras en willen altijd voetballen. Daar zijn we goed mee omgegaan’, stelde Tristan Ooms na afloop. In het duel tussen KSV en Always Forward werd duidelijk dat het op sommige plekken een behoorlijk hobbelig veld is, maar vooral dat de thuisploeg daar geen moeite mee heeft. De ploeg start furieus en fel tegen de Hoornse opponent. Het leverde na tien minuten een kans op voor Danny Konijn, maar de hoek was lastig waardoor zijn poging voorlangs ging. De spits bleek later de grote man bij de gastheer.

Halverwege de eerste helft konden de Heerhugowaardse supporters juichen toen Danny Konijn een voorzet van Rick Does tot doelpunt promoveerde. Het gaf de gastheer nog meer energie, maar de kansen bleven onbenut. Uit één van de eerste serieuze aanvallen van de gasten viel direct de gelijkmaker, toen Semeth Cetin knap raak kopte.

Gelukje
KSV en Always Forward maakten er een boeiend schouwspel van waardoor de toeschouwers niet alleen van de prima temperatuur genoten, maar ook zeker van het duel dat vooraf al als een fraai affiche kon worden bestempelt. Met name na rust werd het een wedstrijd waarin het op en neer golfde, met de thuisploeg die het meest succesvol was. Al was de penalty die het vier minuten na rust kreeg een gelukje. Bart Velseboer werd licht aangeraakt, wat voor de scheidsrechter reden was om de bal op de stip te leggen. Een kans die Danny Konijn verzilverde en KSV weer de voorsprong bezorgde. Die ditmaal niet meer uit handen werd gegeven. Via een vlot lopende aanval gaf Rick Does de bal keurig voor en schoot Velseboer binnen. ‘We moesten twee punten voor blijven’, wist Ooms. Toch slaagde Always Forward er in om via Dio Balentina dichterbij te komen. Zijn harde schot kwam enkele minuten nadat de gasten een zuivere penalty was onthouden. Het was een tegenvaller voor KSV, dat erna de kans om de wedstrijd te beslissen verzuimde door een levensgrote kans naast te schieten. Na een fout in de Hoornse achterhoede kon Konijn profiteren en stiftte de bal subliem over de doelman heen. Hij voltooide zo zijn hattrick en gooide de wedstrijd in het slot. Ooms: ‘Dit was genieten.’

KSV – Always Forward 4-2 (1-1)
23. 1-0 Danny Konijn
37. 1-1 Samet Cetin
51. 2-1 Danny Konijn (penalty)
55. 3-1 Bart Velseboer
69. 3-2 Dio Balentina
86. 4-2 Danny Konijn

KSV: Bleeker. Karels (Zonneveld/59), Willemse, Van der Roest, Top. Biersteker, Havermans, Van Tunen. Does (De Groot/89), Konijn, Velseboer.

Always Forward: Jager. Wessels, Bruijns, Hadi, Zaal. Balentina, Haverbusch (Polsma/46), Cetin (Kramer/70), Sabajo (Beemsterboer/57), Chioccarelli. De Weerd.