HEERHUGOWAARD – Bij de start van de competitie in de 3e Klasse A heeft promovendus Hugo Boys een verdienstelijk punt gepakt tegen Westfriezen. Het gelijke spel was een juiste afspiegeling van hetgeen er op het veld getoond werd.

De rentree van Hugo Boys in de derde klasse oogde in de openingsfase onwennig want het was Westfriezen dat de eerste twintig minuten het initiatief nam. Na een eerste waarschuwing van Kevin Wevers wiens schot gekeerd werd door keeper Nick Beers namen de gasten een voorsprong na een fraaie goal van Danilo Apreda die stiftend afrondde. Nadat de Westfriese storm wat geluwd was ging Hugo Boys hoger druk zetten en kwam het beter in het spel. Mogelijkheden waren er daarbij voor Bo Groen en Bob de Wit, maar beiden vonden ze keeper Punter op hun weg waardoor men met 0-1 ging rusten.

Na de pauze bleek dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden, met veel duels op het middenveld, doch de doelkansen bleken schaars. De gelijkmaker kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen toen de bal voor de voeten van Bram Schuijt kwam die beheerst binnen schoot. Op zoek naar de winst ging Westfriezen in de laatste twintig minuten toch weer naar voren en ontstond er nog een spannende slotfase aangezien de uitbraken van Hugo Boys ook niet ongevaarlijk bleken. Het dichtst bij de winnende treffer was echter Westfriezen toen invaller Gieltjes een voorzet afleverde op Apreda. Deze leek van dichtbij te scoren, maar een katachtige reflex van Beers redde een punt voor Hugo Boys.

Trainer Jorgen Heurter van Hugo Boys kon best leven met dat punt. ‘Ik zie Westfriezen als een van de betere ploegen in deze competitie dus als je daar in de eerste wedstrijd een punt tegen pakt is dat best een knap resultaat.’Zijn collega Patrick Huisman van Westfriezen was een stuk minder content met de puntendeling. ‘Een wedstrijd duurt negentig minuten, maar dat beseffen sommige van onze spelers nog niet. Na die uitstekende beginfase hadden we moeten doordrukken. Nu ging er teveel mis en brengen we onszelf in de problemen dus ik zie dit als verloren punten.’

WEST I ZONDAG 3e KLASSE A

Hugo Boys – Westfriezen 1-1 (0-1)
18. Danilo Apreda 0-1
70. Bram Schuijt 1-1

Opstelling Hugo Boys: Nick Beers, Giel Borst, Bart van der Burg, Boy Groen (61. Jos Rendering), Bas Haisma, Bram Schuijt (87. Guillaume Kabel), Bo Groen, Jesper Hoogland, Bart Snoek, Jeffrey de Cocq van Delwijnen, Bob de Wit.

Opstelling Westfriezen: Stefan Punter, Bart-Jan de Graaf, Bert van Diepen (68. Thaam van Diepen), Nick Rood, Robin Valk, Kevin Weevers, Bart Overtoom, Dave Beerepoot, Danilo Apreda, Youri Akkerman (64. Mitchell Gieltjes), Roy Haarms.

Scheidsrechter: B. Ari
Gele kaarten: Borst, Schuijt, Hoogland, Bo Groen (Hugo Boys), Weevers (Westfriezen)

Foto’s: DP Sportfotografie