OBDAM - Hugo Boys is op bezoek bij Victoria O voor de zevende keer op rij ongeslagen gebleven en pakte zelfs zijn vijfde overwinning op rij. De ploeg uit De Noord is daarmee zeer kansrijk voor een plek in de nacompetitie van de 4e klasse A.

De formatie van trainer Ron Weinbrecher bevestigde weer eens zijn uitstekende vorm door een prima partij te spelen op het Obdammer kunstgras. Met name dankzij twee treffers van de normaal in het derde elftal uitkomende Giel Borst won de nummer vier in de stand met 1-2 bij de nummer drie. Hugo Boys is daarmee niet alleen kansrijk in de tweede periode, maar doet het ook in de reguliere stand prima de luxe.

Door personele problemen deed Weinbrecher weer eens een beroep op Borst en evenzeer op verdediger Martijn Hand. Beiden hebben een jarenlange ervaring in het vlaggenschip van Hugo Boys, maar spelen inmiddels hun partijtjes in het derde elftal van de vereniging uit De Noord. Als de situatie erom vraagt staan beide routiniers echter immer klaar om bij te springen. Borst wist zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong te brengen en dat was op dat moment terecht want de gasten waren duidelijk de bovenliggende partij. Vanuit het iets zorgde Rick Koopman op slag van rust echter voor de gelijkmaker voor Vctoria O.

Na dik een uur spelen maakte Borst zijn tweede van de middag. Deze bleek cruciaal en ook dikverdiend voor het betere Hugo Boys, al kwamen de gasten nog goed weg toen Victoria-aanvoerder Tim Appel vlak voor tijd vanuit een vrije trap de lat raakte: 1-2.

Voor Hugo Boys wachten nog drie wedstrijden waarvan de eerste op 12 mei in eigen huis tegen Sint Boys. Daarna volgen nog duels tegen directe concurrent Alkmaarsche Boys en de huidige koploper Dirkshorn.