HEERHUGOWAARD – Hugo Boys heeft zondagmiddag bijzonder goede zaken gedaan in de onderste regionen van de 3e Klasse A. De ploeg van trainer/coach Jorgen Heurter stond voorafgaand aan het duel tegen hekkensluiter Texel ’94 voorlaatste, maar won zelf met 3-1, en zag de concurrentie verliezen.

‘Een verdiende zege, en dan met name op basis van de eerste helft want na de rust kwamen we nauwelijks nog aan voetballen toe’, aldus Heurter die eerder deze week bekend maakte de ploeg in De Noord aan het eind van het seizoen te zullen verlaten. Het feit dat Hugo Boys in de tweede helft het spel niet kon maken ging in zekere zin ook voor Texel ’94 op want ondanks dat de gasten wel probeerden om te voetballen missen zij simpelweg de kwaliteiten om het Hugo Boys moeilijk te maken. Na de degradatie uit de tweede klasse verliet bijna een heel elftal de selectie en trainer Marcel Ris is dan ook niet te benijden. ‘Vandaag had ik drie 15-jarigen op het wedstrijdformulier staan. Het is zoals het is en we moeten het doen met wat we hebben’, aldus de trainer die met zijn ploeg op de eerste speeldag won van VVW (3-2), maar vervolgens tien keer op rij verloor.

Doelstelling
Voor Hugo Boys was de uitgangspositie en de doelstelling heel anders. In het eerste jaar onder Heurter promoveerde de ploeg via de nacompetitie vanuit de 4e klasse. Toen Heurter van de week zijn afscheid aankondigde zei hij al dat daarin ook niets is veranderd. ‘Onze doelstelling is handhaving en daar gaan we met z’n allen keihard voor werken.’

Dat werken was nodig in de thuiswedstrijd tegen Texel ’94 alhoewel het hoofdveld er ondanks de voortdurende regen prima bij lag. De wedstrijd was nauwelijks een minuut op gang toen de thuisploeg al twee doelpogingen had gedaan. Eerst mikte Jari Veldman over gevolgd door een schot van Bo Groen die werd gekeerd door de jonge keeper Myron Coot. Hugo Boys bleef echter druk zetten en dat betaalde zich na een kleine twintig minuten uit toen een vrije trap van Jos Rendering door Bo Groen werd binnen gekopt. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij, maar de eerste de beste corner van Texel kwam strak voor en werd knap binnen gekopt door Danilo Griffioen. Toch ging Hugo Boys wel met een voorsprong rusten en opnieuw gebeurde dit vanuit een vrije trap toen Jeffrey de Cocq van Delwijnen met veel precisie de bovenhoek vond.

Werkvoetbal
De tweede helft was van een stuk minder niveau mede door het inmiddels wel zwaar te bespelen veld. Er ontstond vooral veel werkvoetbal van beide kanten waarin de kansen schaars waren. Alleen een te zacht ingeschoten inzet van Veldman werd van de lijn gekeerd en daardoor bleef het nog lang spannend. Na een tweede gele kaart voor Texel-speler Nieboer was het in de slotminuut invaller Martijn Hand die een goed interceptie had en de sterk spelende Bob de Wit in staat stelde om de eindstand op 3-1 te bepalen.

Door dat resultaat heeft Hugo Boys het gat naar Texel ’94 op zeven punten gezet en na afloop vernam men ook nog eens dat concurrent VVS ’46 het thuisduel tegen Hollandia T had verloren. Hugo Boys gaat hierdoor zowel VVS ’46 als Hauwert ’65 voorbij en houdt nu drie ploegen onder zich. Op 20 januari als de competitie hervat wordt kan men dat gat nog groter maken in het thuisduel tegen Hauwert ’65. Met de opluchting van vandaag en het positieve slot van het voetbaljaar 2018 zullen de manschappen van Heurter in ieder geval een stuk vrolijker aan de kerstdis zitten.

WEST I ZONDAG 3e KLASSE A

Hugo Boys – Texel ’94 3-1 (2-1)
19. Bo Groen 1-0
30. Danilo Griffioen 1-1
41. Jeffrey de Cocq van Delwijnen 2-1
90. Bob de Wit 3-1

Hugo Boys: Nick Beers, Giel Borst, Bart van der Burg, Boy Groen, Jos Rendering (70. Bram Schuijt), Guillaume Kabel (90. Bas Haisma), Bo Groen, Jari Veldman, Bart Snoek (80. Martijn Hand), Jeffrey de Cocq van Delwijnen, Bob de Wit.

Texel ’94: Myron Coot, Maarten Bagchus, Wessel Kiltz, Corné van Heerwaarden, Stijn Arends, Ids Grisnigt (74. Sil Wit), Mitchel Eelman (74. Iwen Seifert), Jeffrey Bakker, Danilo Griffioen (74. Milan Ris), Teun Eelman, Patrick Nieboer.

Scheidsrechter: Dhr. R Gertges

Geel: Bo Groen, Snoek (Hugo Boys), Van Heerwaarden (Texel ’94)
Rood: Nieboer (Texel ’94, 2x geel)

Foto’s: DP Sportfotografie