HEERHUGOWAARD/AALSMEER – In eigen huis slaagde HV Tornado er in om hekkensluiter VOC 3 te verslaan. Stadsgenoot KSV keerde met een punt terug uit Aalsmeer.

HV Tornado – VOC (3) 27-23
HV Tornado kwam goed terug na de ruime 30-12 nederlaag die het vorige week leed bij VZV 2. ‘We begonnen sterk en kwamen snel op voorsprong. Deze hebben we de hele wedstrijd vast kunnen houden’, aldus Lieke Schouten. ‘De verdediging werkte goed met elkaar waardoor er maar één keer een moment was dat VOC twee punten verwijderd was van ons. Voor de rest van de wedstrijd waren we sterker.’

Aalsmeer (2) – KSV 22-22
Aalsmeer 2 en KSV wisten er een spannend duel van te maken. Halverwege had KSV een 12-13 voorsprong in handen. ‘We bleven de hele wedstrijd bij elkaar in de buurt. Vier minuten voor tijd kwamen wij twee doelpunten voor maar helaas konden wij dat niet vasthouden en werd het 22-22’, zei Jocelyn Noordeloos, die vanwege zwangerschap zelf niet meer in actie zal komen dit seizoen. Vanaf de zijlijn zag ze haar team dus gelijk spelen.

‘Aan de ene kant is het best zuur dat we de voorsprong hebben verloren, maar aan de andere kant houden we er toch een punt aan over. Het was een harde wedstrijd en gelukkig hebben we altijd Brenda de Boer in ons doel die echt heel wat mooie reddingen had.’ Brittney Goudmijn en Judith Groot waren namens de Heerhugowaarders lekker op schot.