REGIO – In de vierdeklasser van het zondagvoetbal boekte KSV een klinkende zege op stadsgenoot WMC. Tweedeklasser SVW’27 verloor de streekderby van Kolping Boys en Hugo Boys pakte een punt

Kolping Boys – SVW’27 2-0
Op bezoek bij Kolping Boys verloor SVW’27 met 2-0. ‘Ik denk dat wij redelijk begonnen. De wedstrijd ging heen en weer, maar wij kregen door onze eigen fouten een ongelukkig doelpunt tegen’, zei Joost Groenveld na afloop. ‘Ik denk dat wij voor rust de 1-1 hadden moeten maken.’

In het tweede bedrijf liep Kolping Boys uit naar 2-0. ‘Voetballend was het goed maar we moeten dodelijker worden voor het doel. Anders word het lastig om duels te winnen.’

Grasshoppers – Hugo Boys 1-1
Hugo Boys keerde afgelopen zondag met een punt terug uit Hoogwoud. Nadat Jesper Hoogland uit een vrije trap van Jeffrey de Cocq van Delwijnen de 0-1 maakte wist Grasshoppers de stand via een penalty gelijk te trekken. ‘Na rust hadden zij nog steeds veldoverwicht, alleen kregen ze geen uitgespeelde kansen. Ze pompten de ballen alleen maar de zestien in. Ik denk dat zij tachtig procent balbezit hadden.’

Uiteindelijk eindigde het treffen tussen Grasshoppers en Hugo Boys in een 1-1 gelijkspel. De Cocq: ‘Uiteindelijk een lekker bevochten puntje. We gaven niks weg, maar hebben ook niks gecreëerd.’

KSV – WMC 7-0
In eigen huis won KSV met 7-0 van WMC. Jouke Tuinstra (2x), Bart Velseboer (2x), Rick Does (2x) en Guido Snel kwamen tot scoren. Halverwege ging de ploeg van trainer/coach Tristan Ooms al met 5-0 aan de leiding. ‘Er waren mooie aanvallen. We hadden er nog veel meer moeten scoren. Na rust maakten we er nog twee maar echt lekker voetbal werd het niet doordat hun onderling ruzie kregen.’ zei Bart Velseboer na afloop.

Op de overwinning van KSV viel weinig af te dingen. Coach Rajesh Bishesar: ‘Bij ons was het qua spel niet best. We kregen wel mogelijkheden, maar liepen steeds weer tegen een achterstand aan te kijken. We kwamen geen enkel moment in de wedstrijd.’