HEERHUGOWAARD – Nadat Sint George voor rust de kansen niet verzilverde was het in de tweede helft KSV dat de score opende. De Heerhugowaarders drukten door en werkten ook nog aan het doelsaldo, 6-1.

‘In de eerste helft maakten we het niet af en won Sint George nog wel veel tweede ballen’, zei Bart Velseboer. De gasten uit Spierdijk deden echter niets met de mogelijkheden die ze kregen, waardoor beide teams met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten.

De eerste helft leverde een donderspeech van trainer/coach Tristan Ooms op. Met het gewenste effect, want in de eerste minuut na rust opende Roy van de Roest de score en in de 49e minuut had Steven van Tunen de score op 2-0 gebracht. ‘We hadden alleen maar balbezit’, vervolgde Velseboer, die na een uur spelen de 3-0 voor zijn rekening nam. Na de vierde Heerhugowaardse treffer, gemaakt door Van Tunen, deed Sint George via Joost Feld wat terug.

In de slotfase kon KSV de score via Danny Konijn en Bart Velseboer (strafschop) opvoeren naar 6-1. ‘Dat was nodig ook voor het doelsaldo lekkere wedstrijd.’

KSV – Sint George 6-1 (0-0)
1-0 Roy van de Roest, 2-0 Steven van Tunen, 3-0 Bart Velseboer, 4-0 Steven van Tunen, 4-1 Joost Feld, 5-1 Danny Konijn, 90+2 6-1 Bart Velseboer (penalty).

KSV: Bleeker, Biersteker (Karels/68), Willems, van Ham, Top, van Tunen, van der Roest, (Arends/68) Havermans, Does, (Snel/60) Konijn, Velseboer.