HEERHUGOWAARD - In de derde klasse van het zaterdagvoetbal is Reiger Boys goed begonnen aan het voetbaljaar 2019. In eigen huis won de ploeg van trainer Raymond Huisman met 4-1 van HCSC. Hoewel een terechte uitslag werd de thuisploeg vooral in het zadel geholpen door een arbitrale dwaling van scheidsrechter Bax die halverwege de eerste helft HCSC-verdediger Nick Stobbelaar een onterechte rode kaart toonde en de thuisploeg een strafschop schonk.

Dit gebeurde toen de op de doellijn liggende Stobbelaar een bal tegen zijn borst aan kreeg, maar volgens de scheidsrechter met zijn arm beroerde. Martijn Grooff bleef vervolgens koelbloedig vanaf elf meter en schoot Reiger Boys op voorsprong. Daarvoor ging de wedstrijd gelijk op en de thuisploeg ontsnapte in de openingsfase toen Visser op de lat schoot. Na de 1-0 kreeg Reiger Boys kansen om die score te verdubbelen, maar had Bert Inecia vooralsnog het vizier niet op scherp staan en had hij in één situatie de bal moeten laten voor Grooff die er beter voor stond. HCSC kreeg ook nog een mogelijkheid die onschadelijk werd gemaakt door keeper Nick van Duijn.

De tweede helft was nog geen vijf minuten op gang toen Dave van Dekken de 2-0 liet aantekenen en hiermee was het verzet van de tien uit Den Helder direct gebroken. Waar bij Inecia het geluk eerder bij een drietal pogingen ontbrak schoot hij halverwege de tweede helft wel raak en was de wedstrijd definitief beslist. Aanvoerder Fotigui Camara redde nog wel de eer voor HCSC, maar het slotakkoord was voor Inecia die een voorzet van Van Dekken tegen de touwen schoot: 4-1.

Trainer Huisman was na afloop tevreden met het resultaat al erkende ook hij in het zadel te zijn geholpen door de beslissing van de scheidsrechter. 'En in eerste instantie pakte de overtal-situatie helemaal niet zo goed uit doordat ons spel niet nauwkeurig genoeg was. Wij boden HCSC zelfs nog een kans en eigenlijk mag de 3-1 ook niet vallen door onoplettendheid in onze ploeg, al had ik niet het gevoel dat de wedstrijd daardoor zou kantelen. Na de rust hadden wij ons meer kunnen belonen door de kansen nog beter te benutten al speelde de keeper van HCSC ook zeer verdienstelijk. Maar al met al ben ik tevreden over hoe we uit de winterstop zijn gekomen', aldus Huisman die volgende week met zijn ploeg afreist naar zijn vorige club, hekkensluiter PSZ.

Reiger Boys - HCSC 4-1 (1-0)
24. Martijn Grooff (pen.) 1-0
50. Dave van Dekken 2-0
67. Bert Inecia 3-0
71. Fotigui Camara 3-1
78. Bert Inecia 4-1

Foto's: DP Sportfotografie