HEERHUGOWAARD - Reiger Boys 1 is de derde plaats kwijtgeraakt aan EDO nadat het zaterdag op eigen veld onderuit ging tegen koploper Stormvogels. De vrouwen van de Heerhugowaardse vereniging pakten een punt in het duel in het uitduel bij Jong Sparta.


In de derde klasse zit Reiger Boys duidelijk in een negatieve reeks want de nederlaag tegen koploper Stormvogels betekende al het vierde verlies in de laatste vijf wedstrijden vor de ploeg van trainer Tom Boukes, die het door tal van blessures nog altijd moet doen met een uitgedunde selectie. Eerder dit seizoenging men bij Stormvogels nog met 7-2 onderuit en ook nu was Reiger Boys duidelijk niet bij de les, want de gasten sloegen in iets meer dan twintig minuten keihard toe middels treffers van Melle Springer, Jan Koridon en Brian Ezeoke. Tristan van den Heuvel deed hierna wel wat terug, maar nog voor de rust maakte Ezeoke zijn tweede van de middag.

Een snelle treffer na rust van Chris Coesel gaf weer wat hoop, maar verder liet de lijstaanvoerder van 3A het niet komen: 2-4. Reiger Boys kan op 6 april de derde plaats weer heroveren als men op bezoek gaat bij EDO.

Vrouwen
Ook de vrouwen van Reiger Boys staan op een vierde plaats, maar dan in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Arnold de Block bleef zaterdag in de uitwedstrijd bj de beloften van Sparta Rotterdam steken op een 2-2 gelijkspel. Mereal Albertsma en Judith de Bruin verzorgden de Heerhugowaardse productie.

Reiger Boys VR1 is twee weken vrij en hervat de competitie op 13 april met een uitwedsrijd bij SC Stiens.