AMSTERDAM – Reiger Boys is bezig aan een sterke reeks. De Heerhugowaardse ploeg van trainer/coach Raymond Huisman boekte afgelopen zaterdag tegen DVC Buiksloot de derde overwinning op rij, 1-3.

Na de winterstop won Reiger Boys de thuiswedstrijden tegen HCSC (4-1) en Purmersteijn (5-2). Dit keer werd DVC Buiksloot dus aan de zegekar gebonden. ‘Complimenten naar het team, we komen zo goed de winterstop uit met negen uit drie’, stelde Lars Apeldoorn.

Na een rommelig begin pakte Reiger Boys het goed op. Dat deed het met Sebastiaan Idema in plaats van Nick van Duijn (ziekte) in het doel. ‘We waren in de eerste helft veel beter dan Buiksloot’, aldus Apeldoorn. Een diepe bal kwam bij Martijn Grooff die met een lob over de uitkomende doelman voor de 0-1 zorgde. Via een penalty van Grooff had Reiger Boys vervolgens de kans om op 0-2 te komen, maar zijn inzet werd gekeerd. Bert Inecia wist uit de rebound alsnog raak te schieten.

‘In de tweede helft hadden we volle wind tegen en Buiksloot begon te drukken. Ze waren niet beter, maar wij kwamen slecht onze eigen helft af door de wind.’ Na de 1-2 besliste Grooff het duel door op aangeven van Van Dekken de 1-3 te maken.

Nipte nederlaag
De dames van Reiger Boys zitten in een mindere periode. Op bezoek bij hekkensluiter Ter Leede 2 ging de Heerhugowaardse ploeg voor de zevende keer dit seizoen onderuit. De 1-0 nederlaag was een domper voor Reiger Boys, dat bij een overwinning goede zaken had gedaan in de strijd tegen degradatie.

Door de nederlaag is de voorsprong op nummer laatst Ter Leede 2 nog maar twee punten.