HEERHUGOWAARD - Tweedeklasser SVW '27 en derdeklasser KSV blijven in zwaar weer verkeren. beide ploegen verloren dit weekend hun comeptitiewedstrijd waardoor zij hekkensluiter blijven in hun klasse.


SVW '27 staat na tien gespeelde wedstrijden nog altijd maar op twee punten en scoorde slechts vijfmaal. Het gebrek aan scorend vermogen is het grootste euvel voor de ploeg van Martin van Leuven bleek ook weer in het uitduel bij SV Enkhuizen waar Maarten Rippens al in de openingsfase twee opgelegde kansen kreeg, maar het net niet wist te vinden. Dat gebeurde ook nadien niet en omdat de thuisploeg kort na de rust via een rake kopbal van Michael mantel wel wist te scoren was de achtste nederlaag voor de groen-zwarten een feit.

Een klasse lager is KSV nog altijd puntloos alhoewel er de laatste weken wat lichtpuntjes worden gezien voor de ploeg van trainer Job Zoon. Een van die lichtpuntjes was zondag talent Tygo Brandjes van de Onder 17-ploeg die met een prachtig doelpunt scoorde tegen De Rijp. De gasten hadden toen echter al een ruime voorsprong genomen door treffers van Meijland (2) en Jonk.

Hugo Boys dat donderdag de eerste zege van het seizoen wist te boeken kwam zondag niet in actie. De uitwedstrijd bij hekkensluiter De Blokkers werd afgelast.

In de vijfde klasse speelde WMC met 0-0 gelijk bij ZDH.

In het zaterdagvoetbal speelde SVW '27 gelijk tegen DTS en ging Reiger Boys hard onderuit.