HOOGKARSPEL – Kansen om met punten terug te keren uit Hoogkarspel waren er zeker voor SVW’27. De Heerhugowaarders lieten echter na om Spirit’30 pijn te doen en zagen de tegenstander in de slotfase uitlopen naar een 4-1 eindzege.

‘De uitslag weerspiegelt niet. De laatste twee doelpunten vielen in de laatste tien minuten, terwijl zij met een man minder speelden’, zei Rene van Marsbergen na afloop. ‘Daarvoor hadden we hen pijn moeten doen.’

In Hoogkarspel kende SVW’27 een matige start. ‘We wilden met balbezit druk uitoefenen op de helft van de tegenstander, maar we waren slordig en leden balverlies. Daar kwam ook de 1-0 uit’, aldus de oefenmeester. In het laatste kwartier voor rust herpakte de Heerhugowaarders zich en kwamen via Remco Veul op gelijke hoogte.

‘Wat je dan vraag is dat ze dat doorzetten. In het eerste kwartier na rust speelden we goed en maakten we de juiste keuzes.’ Tweemaal eindigde een doelpoging van de gasten op het houtwerk en een één tegen één situatie leverde ook geen treffer op. ‘Daarna kregen zij een corner en daar zijn ze sterk in. Dan komen ze op 2-1 en dan wordt het een lastig verhaal’, wist Van Marsbergen. SVW’27 nam vervolgens meer risico en kreeg via een corner en een counter twee tegentreffers.

Van Marsbergen: ‘Net zoals vorige week is het in de laatste tien minuten niet goed. We liepen niet mee met tegenstanders en er werden teveel ruimtes weggegeven. We tonen niet de kerels te zijn die we op dit niveau horen te zijn.’