REGIO – Een kwartier voor het einde van de wedstrijden van de Heerhugowaardse zondagteams leek het een puntloze zondagmiddag te worden. In de slotfase bracht SVW’27 daar toch verandering in. De andere Heerhugowaardse ploegen gingen wel onderuit.

SVW’27 – VV Schoten 2-1
Jeroen Korver (vlak voor tijd) en Leon Ayal (in de negentigste minuut) zorgden ervoor dat de polonaise in de kleedkamer kon worden ingezet door SVW’27. ‘Die hebben er met het beslissende tikje voor gezorgd dat er een feeststemming was’, zei een opgetogen Patrick van de Fits. ‘Het had ook 7-2 kunnen zijn. We kregen bal er niet in. We schoten naast of maakten de verkeerde keuze.’

Na twintig minuten kwam VV Schoten tot scoren. In de tweede helft moest doelman Melvin Habets nog twee keer redding brengen. In de slotfase pakte SVW’27 dus alsnog de volle buit. ‘Het spel was prima, maar je moet jezelf wel belonen’, vervolgde de coach. ‘De sfeer en stemming was fijn en mooi om te horen.’

Hugo Boys – VVW 1-4
‘Het was een terechte nederlaag’, vond Jorgen Heurter. In eigen huis ging Hugo Boys met 1-4 onderuit tegen VVW. ‘Vorige week hebben we als collectief een punt behaald en vandaag was daar helaas geen sprake van.’

In Heerhugowaard ging VVW halverwege met 0-3 aan de leiding. In de tweede helft deed Bo Groen wat terug, maar de bezoekers wisten daarna nogmaals tot scoren te komen.

WMC – Apollo’68 0-5
‘We maken het weer niet af’, stelde Rajesh Bishesar. De coach verloor met zijn ploeg in eigen huis van Apollo’68. Uiteindelijk werd het een 0-5 nederlaag voor WMC, dat na drie keer te hebben gewisseld nog een speler geblesseerd zagen uitvallen. ‘We scoorden niet en waar wij weer voor moesten staan kwamen we weer op een achterstand.’ vervolgde de coach.

SC Dynamo – KSV 1-0
In Ursem leed KSV tegen SC Dynamo een 1-0 nederlaag. ‘Wij begonnen niet goed maar we kwamen naarmate de eerste helft vorderde wel beter in ons spel.’ aldus Sander Willemse. Na een half uur opende de thuisploeg de score. In het vervolg van het eerste bedrijf kreeg de Heerhugowaardse ploeg kansen, maar wist deze niet te verzilveren.

Na rust kreeg KSV drie grote kansen, maar doelpunten bleven uit. Onder meer een kans vanaf zo’n elf meter ging mis. ‘Als je die al niet maakt wordt het een lastige middag. Omdat wij aanzette om een goal te maken gaven we aan het einde van de tweede helft meer ruimte weg achterin en kreeg Dynamo nog enkele kansen’, vervolgde Willemse. Doelman Dion Bleeker wist erna nog een penalty te keren. ‘Ik denk dat we minimaal een punt hadden moeten halen.’