HEERHUGOWAARD – Organiserende vereniging Reiger Boys en Hugo Boys trappen komende zaterdag 18 augustus het toernooi om de Waard Cup af. Het duel tussen de laatste twee winnaars is het begin van een week waarin de vijf Heerhugowaardse clubs elkaar over drie avonden bestrijden.

Voor de vijf teams is het ook het begin van de voorbereiding want de meeste ploegen hebben net een paar trainingen in de benen en de trainers zullen in de week van de Waard Cup (18 t/m 25 augustus) heel wat spelers gaan uit proberen met het oog op het bekertoernooi dat een week later begint en uiteraard de nieuwe competitie.

Traditie
Nadat Heerhugowaard enige jaren verstoken is gebleven van de Waard Cup is de traditie inmiddels weer in ere hersteld en wordt het voor het vierde jaar op rij georganiseerd. Reiger Boys, dat dit jaar hun 70-jarig jubileum viert is daarbij niet alleen de gastheer, maar ook de titelhouder. De geel-zwarten wonnen het toernooi immers vorig jaar op het complex van SWV ’27. Reeds in het voorjaar kwamen de vijf verenigingen al weer bij elkaar om de traditie voort te zetten en te bespreken. In een reactie in onze krant update lieten alle clubs toen al weten uit te kijken naar de Waard Cup 2018.

Wie de titel dit jaar gaat opeisen is natuurlijk de vraag en daar zullen tien wedstrijden over moeten beslissen. Nieuw tijdens deze editie is dat er geen wedstrijden tegelijk meer worden gespeeld. De grasvelden bij Reiger Boys zijn nog niet gereed en daarom vinden alle duels plaats op het hoofdveld (KGV) van Sportpark De Wending. Vanwege dit is er in goed overleg met de andere verenigingen voor gekozen om tien wedstrijden van 2x25 minuten te spelen. Voordeel is dat men niet meer heen en weer hoeft te lopen tussen twee velden, maar alle ploegen achter elkaar aan het werk kan zien.

Tijdens de opening komende zaterdag zijn er vanaf 18.30 uur drie wedstrijden op rij en hetzelfde geldt voor de tweede speelronde op dinsdag 21 augustus. De finaleavond is op zaterdag 25 augustus met liefst vier wedstrijden waarna het toernooi wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een feestavond met de in de regio bekende feest-DJ Jacco Silver. Alle wedstrijden zijn gratis te bezoeken.

Het complete programma van de Waard Cup 2018 ziet er als volgt uit

ZATERDAG 18 AUGUSTUS:
18.30 uur: Hugo Boys – Reiger Boys
19.25 uur: WMC – SVW ‘27
20.20 uur: KSV – Reiger Boys

DINSDAG 21 AUGUSTUS
19.00 uur: Hugo Boys – KSV
19.55 uur: Reiger Boys – WMC
20.50 uur: SVW ’27 – Hugo Boys

ZATERDAG 25 AUGUSTUS
18.30 uur: KSV – WMC
19.25 uur: Reiger Boys – SVW ‘27
20.20 uur: WMC – Hugo Boys
21.15 uur: SVW ’27 – KSV

Kijk voor meer info op www.waardcup.nl of op de speciale Facebookpagina van de Waard Cup.

Heerhugowaardsdagblad.nl zal bij alle wedstrijden van de Waard Cup 2018 aanwezig zijn.