HEERHUGOWAARD - Zondag 8 april was niet alleen een zonnige, maar vooral feestelijke dag in De Noord. Op deze dag vierden de handbal- en voetbaltak van Hugo Boys namelijk dat ze per heden samen zijn onder gebracht op één complex. Volgens voorzitter Wim Haisma van Hugo Boys is er daarmee een grote wens uitgekomen. ,,We zijn er heel erg trots op wat wij als dorp en met vele vrijwilligers in de afgelopen periode hebben kunnen bewerkstelligen".

En die trots is terecht want wie het sportcomplex in De Noord oploopt ziet gelijk dat er heel wat gebeurt is in de afgelopen maanden. Naast de uitbouw van het dorpshuis met een heuse dakkapel er op, zijn er nieuwe kleedkamers voor de handbalsters in de voormalige kinderopvang. Ook een nieuw pannaveld, een materiaalhok, digitale borden en een schitterend nieuw handbalveld sieren het complex. ,,Behalve de vele vrijwilligers die wij maar niet genoeg kunnen bedanken is ook de bijdrage vanuit de gemeente Heerhugowaard geweldig geweest", aldus Haisma. ''Over de locatie van het hanndbalveld waren wij er ook gauw uit. Die moest naast het voetbalveld, dus achter de tribune, komen te staan en zo geschiedde". Met het samenvoegen van beide sporten verwachten de 'Hugo's' dat het clubgevoel nog hechter zal worden. ,,We zullen met elkaar optrekken en van elkaar leren. Bij zowel de handbal als de voetbal zijn er vele vrijwilligers. Als die de krachten gaan bundelen worden wij er samen sterker van".

Opening
Tijdens de officiële opening van afgelopen zondag werd er onder grote publieke belangstelling stil gestaan bij alle nieuwe elementen van het complex waarna tot slot het lint van het nieuwe handbalveld werd doorgeknipt en er door de vele aanwezige kinderen oranje en witte ballonnen opgelaten. Om het nieuwe veld in te wijden speelden de Dames 1 van Hugo Girls vervolgens een wedstrijd tegen Schagen DS1 die met 38-21 gewonnen. Om de dag helemaal positief af te sluiten wisten vervolgens ook de heren voetballers hun competitiewedstrijd tegen Apollo '68 met 4-0 te winnen waarna er nog enkele uurtjes feest werd gevierd in de gezellige kantine.

Kijk hier voor vele foto's van de opening en handbalwedstrijd gemaakt door DP Sportfotografie.
Kijk hier voor het verslag van Hugo Boys - Apollo '68.