HEERHUGOWAARD - De bands Project 88 en Percy Graveland en de dj's Gene Futuro en The Bassjunk zullen op zondag 28 augustus op het Mixtream Festival in Heerhugowaard mogen optreden. Zij bleken de grote winnaars tijdens de Mixtream Band & DJ Contest dit weekend in JC Kompleks.


Het Heerhugowaardse jongerencentrum stond dit weekend weer twee avonden in het teken van veel regionaal talent die allen een plaatsje probeerden te bemachtigen op het podium van het jaarlijkse festival. Op zowel vrijdag als zaterdagavond streden totaal negen bands en negen dj's om die eer. Iedere band/dj mocht in een set van twintig minuten het beste uit zichzelf naar boven halen.

Met name bij de dj's zat daar zeer jong talent tussen zoals Miss Isa (11 jaar) en Thylo (13) op de vrijdagavond en op zaterdag de 14-jarige Gene Futuro. Tijdens de zeer geslaagde contest in een uitermate goede sfeer wist laatstgenoemde dj de nodige voetjes van de vloer te krijgen en blies ook nog eens de jury omver die het talent uitriep tot winnaar. De publieksprijs ging naar The Bassjunk die zich zodoende ook mag gaan opmaken voor het Mixtream Festival.

Bij de bands maakte de Alkmaarse rockband Project 88 de meeste indruk op de jury en wist te winnen. Het publiek stemde bij de bands het vaakst op de alternatieve rock van Percy Graveland, met bandleden uit Heerhugowaard en Alkmaar.

Het Mixtream Festival wordt dit jaar dan eindelijk voor de 20e keer georganiseerd in het Rosariumpark nadat het vanwege de coronapandemie in 2020 en 2021 geen doorgang kon vinden. De organisatie maakte eerder dit jaar al enkele namen bekend die op het gratis festival zullen optreden zoals Starfish, Nakatomi en Merow. Deze week hoopt men nog enkele namen te kunnen presenteren waaronder de headliner van het festival.

Kijk voor meer info op de Facebookpagina van Mixtream: https://www.facebook.com/MixtreamFestival