De Healthy Green Week (HGW) is een gezonde detox week waarin je zoveel mag eten als je wilt als het maar groene voedingsmiddelen zijn met uitzondering van bepaalde specerijen. Het is een gezonde manier om je lichaam rust te geven om zich te kunnen herstellen.

Ik heb mij een aantal jaren geleden laten inspireren door een boek “Groen & Gezond” met daarin vele Ayurvedische recepten. Dit is voor mij de vierde keer dat ik deze HGW detox zelf ga doen samen met andere deelnemers. Ik heb een digitaal boek gemaakt die je per email zal ontvangen. Daarin staat een uitgebreide uitleg over deze week, de dagmenu’s die ik heb samengesteld en een praktische groene voedingslijst voor als je naast de menu’s je eigen gang wil gaan. Zo heb je altijd het HGW boek bij de hand als je boodschappen gaat doen.

Door heel veel groen te eten komt er meer chlorofyl (de groene kleurstof in de plant) in ons lichaam terecht. Chlorofyl maakt dat het lichaam beter zuurstof opneemt waardoor jij je fitter en energieker kan voelen. Je kan het vergelijken met hemoglobine, de rode kleurstof van ons bloed. Chlorofyl verschilt maar één element van hemoglobine. In de kern van hemoglobine zit ijzer en in de kern van chlorofyl zit magnesium. Chlorofyl heeft een ontgiftende eigenschap omdat het zware metalen aan zich bindt die je uiteindelijk weer uitscheidt. Chlorofyl werkt gunstig op het immuunsysteem, de lever, de gal en de darmen. Veel hiervan is ook wetenschappelijk bewezen, maar lang niet alles.

Aan de slag met de menu’s
Om gemakkelijk door de Healthy Green Week heen te komen krijg je een dagelijks menu waarin een ontbijt, een lunch en een diner wordt beschreven. Dit menu kan je de hele week volgen of je kan je eigen draai eraan geven. Producten die niet worden gegeten of worden gedronken zijn: dierlijke producten (zuivel, ei, vlees en vis), alle koolhydraten (brood, pasta, aardappels etc.), frisdranken, alcohol en koffie.

Voor wie is de Healthy Green Week geschikt?
Voor iedereen (18+) die zijn gezondheid wil verbeteren of versterken.

Informatieavond 28 februari
Als kickstart zal ik op vrijdagavond 28 februari van 19:30 – 20:30 uur bij To Flow een informatieavond houden over de HGW. Hierin vertel ik de ins and outs over de HGW en heb je ook de gelegenheid om vragen te stellen. Op deze avond kan je ook je HGW pakket ontvangen. Meld je hier aan voor deze gratis avond

Op deze avond is Denisa aanwezig om kort iets te vertellen over Ayurveda; voeding en leefwijze volgens Ayurveda, een basis voor een gezond en gelukkig bestaan. En Miranda van Neuner’s Nederland om meer te vertellen over de achtergrond en werking van verschillende detox producten die je eventueel tijdens de HGW erbij kan gebruiken.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op deze avond en je wil wel meedoen aan deze gezonde detox week, dan kunnen wij een telefonische afspraak maken voor als je nog vragen hebt.

Vanaf maandag 2 maart gaan wij van start met de HGW. Daarom is het belangrijk om het weekend daarvoor niet al te gek te doen met alcohol en dierlijke producten.