Onbewolkt22.1 ℃

Henselmans Bouw & Ontwikkeling in Noord-Scharwoude

Henselmans Bouwbedrijf

Het vroege begin

Henselmans kent een lange geschiedenis, die begint in 1878 als Arnold Henselmans een bouwbedrijf start. Arnold wordt opgevolgd door zijn zoon Jan. Jan zet het bedrijf voort en richt later met zijn zoon Arnold (vernoemd naar zijn opa) de V.O.F. Bouwbedrijf J. Henselmans op. Na de Tweede Wereldoorlog, ten tijde van de wederopbouw groeit het bedrijf flink en wordt het een gerenommeerde en toonaangevende bouwonderneming.


De drie broers Arnold, Jan en Wim besturen na de WOII de onderneming en richtten begin jaren 60 een bouwcombinatie op met de fimra Kuyt. De bouwcombinatie Henselmans - Kuyt bouwt in die jaren veel grote woningbouwprojecten van honderden woningen. Sinds begin jaren 70 verhuist het bedrijf vanaf de Dorpsstraat 558 te Noord-Scharwoude naar de huidige locatie aan de Oostelijke Randweg 8.


De roerige jaren '80 en '90

Ook Henselmans - Kuyt ontsnapt niet aan de algehele malaise in de bouw eind jaren 70 begin jaren 80. De zoon van de overleden Arnold, Jan Henselmans genaamd, neemt het bedrijf in 1982 over. De firma Henselmans - Kuyt houdt op te bestaan en Jan gaat weer 'alleen' verder met Henselmans. Hij begint dan met 7 man personeel. Zijn vrouw Truus leidt het bedrijf vanaf 1985 vanwege het plotselinge overlijden van Jan. In 1996 neemt de zoon van Jan en Truus, Arnold Henselmans (vernoemd naar de oprichter en naar zijn opa), het stokje over. Arnold is sindsdien de huidige directeur van het familiebedrijf, wat omgedoopt wordt tot: Henselmans Bouwbedrijf B.V.


De groei

De zaken gaan goed en de groei zet gestaag door. De huisvesting wordt gemoderniseerd en in 2005 wordt het gerenommeerde familie bouwbedrijf uit Bergen, Houtenbos Bouwbedrijf, overgenomen. Drie jaar later in april 2008 wordt Gielens Bouwbedrijf uit Schagen, eveneens een reeds lang bestaand familiebedrijf, overgenomen. Met deze overnames kan Henselmans alle markten bedienen van de kleinste verbouwing door particulieren tot aan de grootste nieuwbouw complexen voor de zakelijke markt en alles wat daar tussen ligt. Zo ook grootschalige renovatie en onderhoudswerkzaamheden voor woningcorporaties of (semi)overheden.


Huidig

Maar ook het flink gegroeide Henselmans ontspringt de dans van de kredietcrisis en de daaropvolgende malaise in de bouw niet. Medio 2010 komt er na 132 jaar familietraditie een abrupt einde door een faillissement van Henselmans. Door de lange geschiedenis, de opgebouwde en goede naam en door doorzettingsvermogen, lukt het om een doorstart te realiseren. Henselmans wordt weer Henselmans en gaat met een kleinere groep mensen en zonder dochterbedrijven weer terug naar de roots waar de kracht van het bedrijf ligt: bouwen wat de klant vraagt en verwacht tegen scherpe prijzen op een verantwoorde wijze.


Toekomst

Het gaat sinds de doorstart weer goed met het bedrijf. Ondanks de crisis, heeft Henselmans in alle jaren tot heden een positief resultaat geboekt en is de orderportefeuille voor 2014 goed gevuld. De huidige groep mensen staat ook in de toekomst voor u klaar om uw bouwvraagstukken daadkrachtig op te pakken en uw verwachtingen waar te maken.

Foto's van Henselmans Bouw & Ontwikkeling

Henselmans Bouw & Ontwikkeling image 1
Henselmans Bouw & Ontwikkeling image 2

Zoek een bedrijf in Heerhugowaard:

Adres
Oostelijke Randweg 8
1723 LH  Noord-Scharwoude
Telefoon
0226-312375
Mobiel
06-46044411
Beoordelingen
5
4
3
2
1
4.5

2 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Henselmans Bouw & Ontwikkeling. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map