HEERHUGOWAARD - Regelmatig spreek ik cliënten die zeggen last te hebben van onzekerheid. Opkijken tegen mensen die het veel beter lijken te doen, bang zijn om fouten te maken, geen nee durven zeggen als iets niet op hun bordje hoort, en al bibberen bij de gedachte het woord te moeten nemen.

Ons zelf waarderen en zelfvertrouwen hebben is vaak lastig. Toch is dat wel van essentieel belang. Vind je jezelf de moeite waard dan zit je beter in je vel, twijfel je minder aan je keuzes en durf je nee te zeggen als je iets niet wilt. We denken vaak dat het egoïstisch is om zelfverzekerd te zijn. Een groter misverstand bestaat er niet want je doet er anderen juist een groot plezier mee. Daarmee ben je duidelijk en weten ze wat ze aan je hebben.

Bewust zijn van jouw waarden en behoeften maakt het makkelijker om JA te zeggen tegen de dingen waar jij blij en energiek van wordt. Het ondersteunt je in het durven NEE zeggen en het maken van keuzes waar jij vanuit je hart voor wilt gaan. Nieuwsgierig naar jouw waarden en behoeften of op zoek naar ondersteuning in onzekerheid?

Neem dan contact op met Laura Verhoef van Mikpunt Counseling en Coaching; ik@mikpunt.info of 06-46286249