HEERHUGOWAARD - De bewoners van woonzorgcentrum De Raatstede, onderdeel van De Pieter Raat Stichting, werden vanmiddag verrast door de Heerhugowaardse zanger Joost de Vries. Met twee optredens, aan beide zijden van het gebouw, stak de De Vries zowel de bewoners als het zorgpersoneel een hart onder de riem, en zorgde daarnaast voor een vrolijke noot.


Nadat dinsdag bekend werd dat de bewoners van De Raatstede, onderdeel van De Pieter Raat Stichting, uit voorzorg in quarantaine in hun eigen appartement dienen te verblijven, was De Vries van mening dat hij iets moest doen. 'Ik heb al talloze malen voor De Raatstede opgetreden, maar nog nooit op deze manier. Toen ik van de week hoorde wat er loos was dacht ik gelijk al aan een verrassingsoptreden. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor al die kanjers in de zorg'. En zo gebeurde er opnieuw iets voor de deuren van De Raatstede nadat een dag eerder oud-wielerkampioen Steven Rooks al met een hoogwerker langs kwam om zijn moeder te bezoeken.

Onder een stralend voorjaarszonnetje en met twee luidsprekers en een microfoon begint Joost de Vries dan ook aan zijn optreden, en met vrolijke liedjes weet hij de ramen één voor één open te krijgen en volgen enkelen het zelfs vanaf het terras. Ook familie en belangstellenden komen kijken op het parkeerterrein daarbij de anderhalvemeter-maatregel in acht nemend, maar sommigen wel een dansje wagend. Met bekende Nederlandse liedjes, een Amsterdamse medley, maar ook Engelstalige songs van bijvoorbeeld The Cats en Cliff Richard weet De Vries de handjes op elkaar te krijgen en een glimlach op de gezichten.

Na een half uurtje verkast De Vries vervolgens naar de andere kant van het gebouw om ook daar de bewoners te amuseren en ook hier slaagt hij ruimschoots. Na meerdere vrolijke nummers zoals "Daarbij de Waterkant" weet hij ook de gevoelige snaar te raken met "My Special Prayer" om uiteindelijk af te sluiten met het gepaste "You'll Never Walk Alone".

Antoinette Bronkhorst, activiteitenbegeleider bij De Raatstede had ook met volle teugen genoten. 'Dit doet de mensen zoveel goed, want er gebeurt zoveel in korte tijd voor hun. Dit soort dingen dragen enorm bij aan de positiviteit, want positief blijven we sowieso. Diezelfde positiviteit straalde Joost de Vries ook uit; 'Geweldig om dit te kunnen doen en de mensen een hart onder de riem te steken. Morgen gaan we weer op pad richting Warmenhuizen en Den Helder', aldus de zanger.

Kijk op onze Facebookpagina voor een korte video.