DRACHTEN - De vrouwen van Reiger Boys/Woest hebben zich op bezoek bij Drachtster Boys tevreden moeten stellen met een punt. Oftewel twee verloren punten, zo stelde coach Monique van der Rijst na afloop. 'Drachtster Boys had meer balbezit, maar de beste kansen op de zegewaren echt wel voor ons.'

Reiger Boys kwam in de vijfde minuut op voorsprong door Floor Spaan, die het ondanks haar jonge leeftijd al het gehele seizoen goed doet in de Eredivisie. Door een verdedigingsfout kwam Drachtster Boys nog voor rust via Aruni Westerhout op gelijke hoogte. Halverwege de tweede helft kwam Reiger Boys opnieuw op voorsprong toen een inzet van Lotte Bijl via Aafke de Hoek in het doel belandde. Diezelfde De Hoek maakte binnen een minuut alweer gelijk en opnieuw door een fout van de Heerhugowaardse formatie.

'De laatste tien minuten bleef Drachtster Boys hoog druk zetten, maar wij voetbalden daar goed onderuit en kregen diverse kansen', aldus Van der Rijst. 'In de slotfase schiet Jaimy Visser nog twee keer op de lat, anders pakken we hier gewoon de zege. We zijn zeer tevreden over het spel, maar teleurgesteld dat het maar één put heeft opgeleverd.' Diezelfde Van der Rijst liet overigens in de tweede helft opnieuw een talent uit de eigen sterke jeugdopleiding debuteren in de persoon van de 15-jarige Maudy Stoop, die het volgens haar coach zeer verdienstelijk deed.