REGIO – SVW’27 pakte in Heiloo drie zeer welkome punten. Hugo Boys knokte zich naast KGB, maar ging in de slotfase alsnog onderuit. WMC ging hard onderuit.

HSV – SVW’27 0-2
In Heiloo deed SVW’27 goede zaken. Om aan het einde van de rit op een veilige plaats te staan kan de ploeg de punten goed gebruiken. Tegen HSV pakte het er drie. Het was Maarten Rippens die de Heerhugowaarders op voorsprong bracht. ‘We verzuimden om in de eerste helft nog een paar grote kansen af te maken. Daardoor bleven we onder druk in de tweede helft’, aldus Tim Kramer. ‘Maar al met al was het een terechte overwinning.’ In het tweede bedrijf zorgde Geert Bruin voor de bevrijdende 0-2.

Door de overwinning klom SVW’27 naar de elfde plaats. De achterstand op de nummers negen en tien zijn te overzien waardoor de kansen op een mooie eindklassering nog zeker haalbaar zijn.

Hugo Boys – KGB 2-3
Hugo Boys verzuimde afgelopen zondag goede zaken te doen. Bij een overwinning had de ploeg van trainer/coach Jorgen Heurter kunnen klimmen op de ranglijst, maar vooralsnog moet het genoegen nemen met de twaalfde plek. ‘In de eerste helft hebben we teveel de lange bal gehanteerd, waardoor we te weinig gevoetbald hebben’, zag Heurter. ‘In de tweede helft, met name in het laatste half uur, ging dit een stuk beter.’

Hugo Boys wist de stand via twee treffers van Bart van der Burg gelijk te trekken. ‘We kwamen terecht op 2-2. En vlak voor tijd maakte KGB de 2-3. Het is ontzettend zuur.’

WMC – De Valken 0-9
Ook tegen De Valken ging WMC weer hard onderuit. Dat terwijl er na 35 minuten nog een 0-0 tussenstand op het scorebord stond. ‘Er werd een doelpunt onnodig afgekeurd en toen gingen de koppen omlaag’, aldus Rajesh Bishesar. Nog voor rust was De Valken op een 0-1 voorsprong gekomen.

Na rust had WMC te maken met een paar uitvallers. ‘Dan loopt het niet en verlies je’, vervolgde de coach. De teller stopte bij 0-9.

KSV won zondag met 1-0 van Woudia. Een uitgebreid verslag staat hier.
Reiger Boys won zaterdag met 5-2 van Purmersteijn. Een uitgebreid verslag staat hier.