Op steeds meer plekken in Europa ontstaan weer kleine coronahaarden. Eerder gebeurde dat in Portugal, nu ook in Spanje en België. Heb jij plannen om eerdaags naar het buitenland te gaan? Houd er dan rekening mee dat de voorwaarden van je annuleringsverzekering zijn veranderd.

De belangrijkste wijziging is dat een corona-uitbraak op jouw vakantiebestemming voor geen enkele nieuwe reisverzekering een geldige reden is om te annuleren. Heb je al een (doorlopende) reisverzekering, dan geldt hetzelfde voor een reis die je nu boekt. Dat komt omdat corona sinds 11 maart officieel een pandemie is.

Actueel overzicht
Momenteel geldt 'code oranje' onder andere voor Kroatië, Zweden, Bulgarije, Roemenië en Turkije. Voor een actueel overzicht kijk je even op de speciale website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Geldige annuleringsredenen
Als je zelf ziek bent en een doktersverklaring hebt, kun je meestal wel rekenen op een annuleringsvergoeding. Ook ontslag kan een geldige reden voor annuleren zijn, maar verzekeraars gaan daar verschillend mee om. Lees de polisvoorwaarden dus goed door of neem even contact op met onze verzekeringsspecialist voor advies.

Minstens één overnachting
Nu we het er toch over hebben: wist je dat je alleen een beroep op je reisverzekering kunt doen als je langer dan een dag weg bent? Je moet zelfs kunnen aantonen dat je tenminste één overnachting hebt geboekt. Ga je een dagje naar een pretpark of een museum en wordt je telefoon of camera gestolen, dan vergoedt je reisverzekering dus niets.

Toch verzekerd
Misschien kun je in zo'n situatie terugvallen op je inboedel-
verzekering met buitenshuisdekking. Een andere optie is een kostbaarhedenverzekering of een specifieke verzekering voor elektronica of mobiele apparatuur.

Heb jij alles op orde?
Heb je een vraag over dit artikel of wil je weten of jouw vakantie-gerelateerde verzekeringen goed op orde zijn? Bel dan met de verzekeringsspecialist Alexander Lakemond van Klaassen & Retz. Hij helpt je graag om jouw vakantie niet in het water te laten vallen.

Je kunt hem bereiken op 072-576 25 35.