Typisch Ellie uit Heerhugowaard is na een korte zomerstop weer begonnen met het geven van typecursussen en cursussen Word. Hoewel je in deze onzekere tijd niet snel nadenkt over het volgen van een typecursus, kan het wel erg handig zijn. Zeker in een tijd waarin thuiswerken steeds normaler wordt.

De typestudio van Typisch Ellie in de Heerhugowaardse Bomenwijk is een kleinschalige cursusruimte. In een normale situatie wordt er aan maximaal 10 cursisten per keer les gegeven. Typejuf Ellie: ''Ik wil het kleinschalig houden en hanteer - als het nodig is - een klantenstop zodat dat ik iedere cursist de aandacht kan geven die hij of zij nodig heeft. Daarom komen cursisten met bijvoorbeeld dyslexie, ADHD of een leerachterstand naar de typestudio. Ik wil er voor zorgen dat iedereen een typediploma kan halen. Het maakt werken en leren zoveel makkelijker!''

Voor degenen die nu thuis werken of vanuit huis lessen volgen, kan een typecursus goed van pas komen. Ellie: ''Sommige mensen moeten een verslag uitwerken in plaats van een presentatie geven of communiceren met collega's door te chatten. Dan is het handig als je een typecursus hebt gevolgd. Je bent niet alleen sneller, maar het is ook beter voor je vingers, je polsen en je algemene houding.''

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat er nu maximaal 6 cursisten per keer kunnen typen in de typestudio. Ellie: ''Cursisten kunnen in de studio voldoende afstand van elkaar houden. Daarnaast vraag ik iedereen om de handen te desinfecteren en hun toetsenbord goed schoon te maken.'' Op de vraag of Ellie het vervelend vindt dat ze nu aan nog kleinere groepen les geeft, krijgen we als antwoord een standvastige ''Nee''. Ellie probeert er naar eigen zeggen altijd een gezellige typeles van te maken.

Wie een proefles wil volgen bij Typisch Ellie is ook in deze tijd van harte welkom. Meld je aan voor een gratis proefles via de website www.typischellie.nl of stuur een e-mail naar typischellie@ziggo.nl.