REGIO – In Grootebroek leed SVW’27 een 3-0 nederlaag. Ook WMC ging in de eerste speelronde onderuit. KSV slaagde er wel in om een zege te boeken.

De Zouaven – SVW’27 3-0
‘De uitslag was niet oké, maar qua spel ben ik aangenaam verrast’, zei Patrick van der Fits na afloop. Tegen De Zouaven verloor SVW’27 met 3-0. ‘De eerste helft was gelijk opgaand, zij waren het meest effectief,’ Na rust verzuimde de Heerhugowaarders om de aansluitingstreffer te maken. Vijf minuten voor tijd besliste de gastheer het duel door de 3-0 te maken.

Een opsteker was de rentree van Joost Groenveld. De verdediger was ruim een jaar uit de roulatie, maar mocht vijf minuten voor tijd weer zijn opwachting maken.

KSV – RKEDO 2-1
In eigen huis behaalde KSV een 2-1 overwinning op RKEDO. In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen opende de bezoekers de score. Op aangeven van Bart Velseboer wist Rick Does de score weer gelijk te trekken. Bij de winnende 2-1 waren de rollen omgedraaid. Toen was Does de aangever en Velseboer de maker. Velseboer: ‘Eerlijk gezegd waren hun beter en kwamen we goed weg door een paar hele knappe reddingen van Davey Markering.’

Victoria O – WMC 6-0
In Obdam begon WMC goed en kreeg het ook de nodige kansen tegen Victoria O. ‘Deze benutten we niet en toen kwamen zij er via een counter uit. Aan de zijkant werd de centrale verdediger uit gespeeld, viel de bal voor de voeten van een speler van de tegenpartij en die schoot de bal erin’, aldus coach Rajesh Bishesar. ‘Daarna kregen we weer kansen en kwamen we zelfs één op één met hun keeper, maar nog scoorden we niet.’

Na rust kwam Victoria O op 2-0 waarna het verder wegliep bij WMC. Bishesar: ‘Heel jammer, dit was niet nodig geweest. Het is wel een beetje geflatteerd als je de wedstrijd ziet.’

Reiger Boys en Hugo Boys begonnen het seizoen met een gelijkspel.